katja nikkanen – tanssiterapeutti, toimintaterapeutti ja kurssittaja

Katja Nikkanen

katjanikkanen

Ajattelen, että elämä on suuri ihmetyksen aihe ja lahja joka hetki. Mikään ei ole kauniimpaa kuin saada todistaa sisäisten lamppujen syttymistä tai paremminkin esiin tulemista. Jokainen meistä kantaa sisällään hohtavan valkoista helmeä, joka odottaa näkijäänsä. Nähdyksi ja kuulluksi tuleminen hyväksyvässä, myötätuntoisessa ja tietoisessa läsnäolon ilmapiirissä on pieni ihme suuren elämän ihmeen sylissä. Olen kiitollinen siitä, että saan olla mukana tässä työssä.

Olen peruskoulutukseltani toimintaterapeutti sekä Teatterikorkeakoulusta valmistunut tanssi- ja liiketerapeutti. Lisäkoulutuksina minulla on mm. sensorisen integraation koulutus, mindfulness-ohjaajan koulutus (2015), Peter Hess-äänimaljametodin koulutus, lasten joogaohjaajakoulutus, kokonaisvaltainen joogaohjaajakoulutus sekä RYT-200 joogaopettajakoulutus. Olen toiminut kehotietoisuuden ja tanssin parissa kolme vuosikymmentä ja terapeuttina yli kaksi vuosikymmentä.

Olen toiminut lasten- ja nuorten toimintaterapeuttina Jorvin lastenneurologisella osastolla, Folkhälsanilla sekä yksityisenä ammatinharjoittajana vuodesta- 1993 lähtien. Tanssi- ja liiketerapiaa olen toteuttanut yksityisenä ammatinharjoittajana lasten, nuorten ja aikuisten kanssa sekä yksilö-että ryhmäterapiana vuodesta- 2000 lähtien. Olen ollut mukana useissa moniammatillisissa projekteissa toimintaterapeutin, tanssi- ja liiketerapeutin sekä kouluttajan ominaisuudessa vuosina 1995-2018. Minulla on Valviran myöntämä Kela-pätevyys toimintaterapeuttina.

Pitkä tieni meditaation parissa on johtanut minut hyväksyvän, tietoisen läsnäolon lähteille, mistä hyvinvointimme pohjimmiltaan kumpuaa. Toteutan myötätuntoista, hyväksyvää läsnäoloa tässä hetkessä kaikessa toiminnassani oli sitten kyseessä kotielämä, terapiatuokio, joogatunti, mindfulness-ohjaus tai koulutus.