äänihoidot

aanimaljahoidot

KatjaMaljatÄänimaljahieronta ja äänikylpy on ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia edistävä syvärentoutusmuoto, joka perustuu äänen harmonisoivaan vaikutukseen. Äänimaljaa soitettaessa keholla, kehon noin 100 triljoonaa solua saa hierontaa niissä olevan veden värähdellessä. Maljan hellä sointi saa vesimolekyylit järjestäytymään luonnossa esiintyviin muotoihin, mandaloihin. Hoitavien maljojen ääni ja värähtely keholla saattavat meidät hellästi syvän rentoutumisen tilaan ja johdattavat meidät matkalle kehon, mielen ja sielun harmoniaan.

Mihin vaikutus perustuu

Äänimalja on muodoltaan kuin äidin kohtu. Sen tuottamat ylä-äänet ovat samankaltaisia värähtelyjä, mitä saimme kuulla ja tuntea sikiönä lapsiveden kautta. Äänimaljan värähtely herättää alitajunnassamme muiston sikiökauden täydellisestä perusturvallisuuden ajasta. Perusturvallisuus herättää luottamuksen, joka saa aikaan antautumisen ja rentoutumisen.

Äänet vaikuttavat ihmiseen suoraan limbisen järjestelmän kautta. Musiikin on todettu vaikuttavan keskushermoston prosessointiin, autonomiseen hermostoon, hengitykseen, pulssiin ja lihasjännitykseen. Äänimaljojen värähtely keholla vaikuttaa mm. oksitosiinin, noradrenaliinin, dopamiinin, endorfiinin ja serotoniinin erittymiseen.

ÄÄNIMALJAHIERONTA

Äänimaljahieronnassa äänimaljojen hellä, lempeä värähtely syvärentouttaa vapauttaen kehon ja mielen jännityksiä. Yksilöllisesti tapahtuva hieronta toteutetaan asiakkaan tarpeet ja hänen elämäntilanteensa myötätuntoisesti huomioon ottaen.

Äänimaljahieronnassa asiakas on makuulla tai istuu mukavasti 45 minuutin ajan. Vaatteet pidetään hieronnan aikana yllä, ja makuulla oleva asiakas saa usein vielä ohuen huovan äänimaljojen ja kehon väliin. Istuvan asiakkaan ympärille aseteltujen äänimaljojen sointi hieroo hellästi kuitenkaan koskettamatta kehoa.

60 minuutin tapaamiskerrasta 15 minuuttia on varattu keskusteluun. Ensimmäinen tapaamiskerta on mielellään kuitenkin 90 minuutin mittainen, jotta perusteellinen alkuhaastattelu voi toteutua.

SOINTUKYLPY

Sointukylvyssä asiakas makaa tai istuu mukavasti 45 minuutin ajan äänimaljojen ja gongien syvärentouttavat, lempeät värähtelyt ympärillään. Äänten harmoninen maailma kietoo asiakkaan hellään syleilyynsä johdattaen hänet matkalle kohti rentoa kehoa ja mieltä.

Sointukylvyn harmonisiin ääniin voi yhdistää satujen kerrontaa, sanallisia rentoutusharjoituksia tai mielikuvamatkoja, jolloin sointukylpy saa uusia ulottuvuuksia rentouttavan ja harmonisoivan vaikutuksen lisäksi.

Sointukylpyjä voidaan järjestää pienille max. 10 hengen ryhmille tai yksilöllisesti ZenTerassa. Sointukylvyn voi myös tilata kotiin tai muuhun sovittuun paikkaan, kuten päiväkotiin, kouluun, omalle työpaikalle tai vanhusten palvelutaloon.

ÄÄNIMALJAMEDITAATIO

Äänimaljameditaatio toteutetaan muuten samalla tavoin, kuin sointukylpy, mutta se voi olla kestoltaan 30-60 minuuttia.

Äänimaljameditaatiossa äänimaljojen harmoninen sointi yhdistyy mindfulness-harjoituksiin.

Tämä meditaatio sopii kaikille kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille.

Sen kehoa ja mieltä rentouttava sekä tasapainottava vaikutus sopii erityisen hyvin uupuneille, stressaantuneille sekä tunteiden hallinnan ja oman elämän säätelyn kanssa kamppaileville, jotka kaipaavat lepoa, mielen tyyneyttä ja rauhaa elämäänsä. Sopii myös hyvin palautumiseen rankan fyysisen treenin jälkeen tai ennen vaativia, stressaavia tilanteita kotona, työssä tai harrastuksissa. Levännyt keho ja rento, tyyni mieli jaksaa paremmin.

PETER HESS METODI

Saksalainen tekniikan insinööri ja pedagogi Peter Hess kehitti metodinsa 20 vuoden aikana yhteistyössä lääketieteen ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Hänen kokemuksensa matkoilla Tiibetissä, Nepalissa ja Pohjois-Intiassa herättivät hänessä kiinnostuksen äänen harmonisoivaan vaikutukseen. Lännessä kehitetty menetelmä ei kuitenkaan edusta mitään uskontoa tai filosofiaa. Ensimmäiset Peter Hess äänimaljahieronnan harjoittajat valmistuivat Saksassa 1981. Peter Hess Instituutti tutkii äänen ja värähtelyn vaikutusta mm. neurobiologiassa, pedagogiikassa ja psykoterapiassa, sekä kehittää ja valmistaa äänimajoja eri ammatti-alojen tarpeisiin mm. syvärentoutukseen terapiasarja, fysioterapiaan bong-sarja ja meditaatioon sangha-sarja.

Äänimaljan sointu koskettaa syvintä olemustamme saaden sielumme hellästi värähtelemään. Ääni rentouttaa ja purkaa kehon ja mielen jännitystiloja vapauttaen voimavaramme ja vahvistaen kykyämme parantua. -Peter Hess