Jooga

ZENTERAN JOOGA

ZenTeran joogatunnit pidetään Kiulukankaalla, osoitteessa Kiulukankaantie 18.

ZenTeran joogatunneilla joogataan oman kehon tuntemuksia ja tarpeita kuunnellen. Vaikka teemme samaa asanaharjoitusta, niin silti meillä jokaisella on oma tapa lähestyä joogaa sisältä käsin. Näin jooga palvelee alkuperäistä tarkoitustaan, jonka avulla voimme päästä lähemmäs todellista olemustamme lukuisten terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia lisäävien fyysisten, psyykkisten ja henkisten vaikutusten lisäksi.

ZenTerassa opettava Katja on harjoittanut joogaa päivittäin 20-vuoden ajan. Hän aloitti astangajoogalla 1998 ja jatkoi tiibetiläisen sydänjoogan parissa 2005-alkaen. Meditaatio on ollut alusta lähtien tärkeä osa Katjan omaa joogaharjoitusta. Katja on käynyt lasten joogaohjaajakoulutuksen sekä kokonaisvaltaisen hathajoogaohjaajakoulutuksen. Hän on myös suorittanut RYT-200 joogaopettajakoulutuksen Janne Kontalan ja Emma Paukun ohjauksessa. Hän jatkaa Janne Kontalan oppilaana uudessa RYT-300-koulutuksessa.

ZEN YOGA

ZenYogassa kokonaisvaltaisen hathajoogan lempeä asanaharjoittelu yhdistyy hyväksyvään, tietoiseen läsnäoloon eli mindfulness-harjoitukseen. Näin joogaharjoitus voi olla hyvinkin syvällisellä tasolla kehon ja mielen yhteyttä sekä kehotietoisuutta lisäävä. Jokaisella tunnilla on teema esim. lantion avaus, chakrat, selän vahvistaminen jne. Tunnin pituus on 75-90 minuuttia. Zen Yogaa on tarjolla vain kursseilla, joita on harvakseltaan.

KOKONAISVALTAINEN HATHAJOOGA

Sekä aloittelijoille että edistyneemmille joogaajille sopiva tunti koostuu kehonhuoltoon keskittyvistä asanoista vaihtelevin teemoin. Tunti sisältää rauhallisia, kehoa avaavia/tukevia asanoita sekä hieman lämpöä nostavia dynaamisempia liikkeitä. 75 minuutin mittaisen tunnin tempo on rauhallinen ja joogaan osallistuvia kannustetaan lempeään, oman kehon tarpeiden kuunteluun. Tunnilla kiinnitetään erityistä huomiota kehon syvien lihasten hallintaan sekä kokonaisvaltaisen tasapainon ja mielenrauhan tukemiseen. Tämän tunnin jälkeen tunnet olosi virkistyneeksi, voimaantuneeksi ja levolliseksi.

TIIBETILÄINEN SYDÄNJOOGA

Tiibetiläisessä sydänjoogassa tutut jooga-asanat yhdistyvät perinteisiin tiibetiläisiin, sydäntä avaaviin meditaatioharjoituksiin. Tämä jooga lisää myötätuntoista asennetta itseä ja muita kohtaan, sekä auttaa kehoa pysymään vahvana ja terveenä. Tunnin pituus 60 minuuttia. Tätä joogaa ei ole nyt tuntivalikoimassa.

ÄÄNIMALJAMEDITAATIO

Äänimaljameditaatiossa yhdistyvät Peter Hess-syvärentoutus sekä mindfulness-harjoitus toisiaan täydentäväksi kokonaisuudeksi. Äänimaljojen ja gongin syvärentouttavat äänivärähtelyt kulkevat syvällä kehon soluissa saaden aikaan antautumisen ja rentoutumisen, joka mahdollistaa kehon omien paranemismekanismien käynnistymisen. Mindfulness-harjoitus antaa mahdollisuuden lisätä kehotietoisuutta sekä pysähtyä hetkeksi tietoisuuden valokeilaan tulevien ajatusten ja tunteiden äärelle. Sopii rentoutumiseen, palautumiseen, unen laadun parantamiseen sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäämiseen. Tunnin pituus 45 minuuttia.